Annons

Julklapp – till dig kanske

granen 2016_krickelin_Kristin_Lagerqvist-2I år fick en blågran flytta in hos oss. Kulören i granen drar lite åt grått eller blått och den är mycket glesare än en vanlig svensk klassiskt grön gran som jag hade förra året.

granen 2016_krickelin_Kristin_Lagerqvist-3

Vi klädde granen med små guldvimplar och lite gyllene kulor. Tror faktiskt vi behöver några fler…
Kanske hinner jag förbi denna butik i veckan.

Annons

granen 2016_krickelin_Kristin_Lagerqvist

Annons

I år tänkte jag ge bort ett av mina print till en av er läsare. Det är ”Changed Locations” från en vistelse i Florens för ett par år sedan. Måttet är 50×70 och det enda du behöver göra är att skriva vad du tycker är extra härligt under julledigheten i kommentarsfältet under så har du chans att få printet hemskickat till dig. Du har till tisdag kväll på dig att lämna en kommentar. Lycka till!

granen 2016_krickelin_Kristin_Lagerqvist-4

Blågran i motljus. Älskar vinterljuset när det visar sig.
Önskar dig en fin fjärde advent.

ps. Kika in senare ikväll för att ta del av en inspirerande Söndagsintervju med en favorittjej.

Annons

 

70 kommentarer till “Julklapp – till dig kanske”

 1. Victoria Glosemeyervictoriaglosemeyer.com skriver: 18 december 2016 kl 11:44

  Hej, jag tycker att det härligaste med julledigheten är att få ta det lugnt hemma med familjen. Jag brukar kalla jullovet för pyjamaslovet, då finns inga måsten, vi tar dagarna precis som de kommer, gärna iklädda pyjamas hela dagen. Och till skillnad från sommarledigheten så åker vi aldrig bort på pyjamaslovet! Det är hemmamys för hela slanten!


 2. Malin(konvaljen2) skriver: 18 december 2016 kl 12:00

  Åh de där printet som jag har spanat länge på.. Bästa med julledigheten är att vara lediga tillsammans o bästa dagen är juldagen då vi skrotar omkring i julpyjamasen som mina (numera) tre pojkar får i julklapp varje år. Bara myser o grejar med allt nytt o äter julgodis o skinkmackor hela dagen!!


 3. Caroline skriver: 18 december 2016 kl 12:17

  Jag jobbar som butikschef inom retail så är egentligen inte ledig så mycket denna tid på året, tvärt om, jag jobbar otroligt mycket under december månad och har jag tur är jag i alla fall ledig på julaftons kväll 🙂 Mitt mysigaste med julen är att slå in klapparna, jag njuter SÅ av att köpa vackra papper, fina band och i år tänkte jag pynta med en liten kvist eucalyptus eller granris också! Alla tycker jämt att jag är knäpp när jag lägger ner så mkt tid på inslagningen (eftersom det sen tar 1 sekund att riva upp) men för mig är inslagningen lika viktig som innehållet.

  Printet har jag kikat på hos dig innan, fantastiskt vackert! Tänker mig med en tunn ram i guld, åh! Håller tummarna för att tomten tycker att jag varit snäll i år. God jul och tack för fin inspiration!


 4. Marie skriver: 18 december 2016 kl 12:25

  Att få uppleva ett nytt vackert år
  Att mina föräldrar oxå detta uppleva får
  Att få uppskatta varje ny dag
  Att låta kroppen vila inför nya tag
  Att få möjlighet till att bara vara
  Att umgås med min älskade familjeskara
  Julledighet ✨


 5. Sarah skriver: 18 december 2016 kl 12:27

  Den där bilden är så vacker alltså! Det bästa med julledigeten är nog mellandagarna, när större delen av landet går ner på halvfart. För min del känns det oerhört befriande med de där få dagarna innan nyår, när det liksom är helt ok (tillochmed i vårt samhälle där man helst ska ha så många bollar i luften samtidigt) att bara sitta i soffan och äta julgodis.


 6. Cissan skriver: 18 december 2016 kl 12:33

  Jag har sagt upp mig och ska pausa mitt liv från arbete ett tag. Pausen ska jag använda dör att fundera på vad jag vill göra, alltså verkligen vill. Den pausen börjar i januari 2017 så därför blir denna jul speciell med en härlig känsla av frihet och beslutsamhet. Tack för fin inspiration på bloggen.


 7. Lotta skriver: 18 december 2016 kl 12:43

  Åh detta printet ville jag köpa men det fanns inte kvar när jag gick in på din sida… Det är extra härligt att vakna först, smyga ner och tända granen och sedan bara sitta och njuta av grandoften.


 8. Annelie Swärd skriver: 18 december 2016 kl 13:05

  Åh, vilken julgåva! Det är nästan så jag vill viska detta lite så ingen hör, men det jag ser framemot är julaftonskvällen, när alla gått och lagt sig, och jag får sätta mig framför tvn med farmors goda knäck, ett glas julmust, en kopp glögg och sätta i gång filmen Tomten är far till alla barnen..;) Jag känner lugnet och kan bara vara och njuta . Samtidigt som jag vet att barnen sover gott och är nöjda med julen!


 9. Emely Hahmo skriver: 18 december 2016 kl 13:13

  Ljusen. Lussekatterna. Musten. Granen. Sovmorgon. Klappar. Umgänge. Uppesittarkväll. Böcker. Traditioner. Kärlek. Allt vackert paketerat är min julledighet <3


 10. Ann-Sofie skriver: 18 december 2016 kl 13:48

  Underbart print som ger mig samma känsla som julen ger, nämligen det underbara lugnet och att tiden nästan står stilla! För när väl julklappar, mat och pynt är i hamn infinner sig ett otroligt lugn i själen. Jag kan (tillsammans med familjen) gå runt och skrota i pyjamas i dagar utan några måsten, bästa bästa känslan!!


 11. Sofie skriver: 18 december 2016 kl 13:48

  Skrotandet. Lätt de bästa med julen. Skrota runt i myskläder. Käka rester ur kylen. Kolla serier. Mysa i soffan. Läsa bok. Lyssna på musik. Skrotandet är helt klart de bästa!

  Och nu har vi köpt hus! Vårt första hus som familj! Och jag är så glad över livet! Hoppas jag får sätta upp detta print på en av väggarna!


 12. Viveca Tolstoy skriver: 18 december 2016 kl 13:59

  Extra härligt är att alla i familjen, oavsett ålder (10-81 år), är förväntansfulla och älskar att hänga tillsammans ute på landet. När det är jullov är vi alla jämnåriga! Det är härligt!
  Allt Gott
  Viveca Tolstoy


 13. Jonill skriver: 18 december 2016 kl 14:21

  At min far på 86 og min sønn på tre år koser seg og har det gøy sammen.


 14. Lisa skriver: 18 december 2016 kl 14:41

  Vi har precis flyttat ut på landet så det är extra härligt att sätta sonen i bärselen och promenera genom dom norrländska skogarna och ta in all härlig energi som naturen är så generös med.

  Vinner jag ditt fina print så ska den få hänga i vardagsrummet där jag har målat ett gammalt skåp i grön kulör som heter just Florence.


 15. Hanna skriver: 18 december 2016 kl 14:42

  Åh vilket fint pris! Älskar detta print och känslan i det. Vet precis var jag skulle hänga det… Nåväl.
  Extra härligt med julledigheten är kvällen innan… förväntansfulla ungar, smusslande med paket, sagor om tomten, juliga dofter och sprakande brasa. Ingen mer stress och hets… vara tid att vara. Läsa uppkrupen i soffan hemma hos mor och far med en kopp varmt rykande te. Älskar denna stund.


 16. Hanna Li skriver: 18 december 2016 kl 15:12

  Det bästa med julledigheten…Helt klart att inte behöva ställa väckarklockan! Inga direkta måsten…Få ta sovmorgon, äta och njuta av en god frukost med en efterföljande tur i skidspåret. Livskvalité!


 17. Anette skriver: 18 december 2016 kl 15:13

  Jag vaknar tidigt på julaftonens morgon, först av alla. Tassar ut till granen och placerar ut tomtens paket under glittertyngda kulor, tänder stearinljus i husets varje vrå och lägger sedan på den juligaste vinylen på grammofonen. Smekande, om än något knastrande toner sprider sig genom rummen och snarkningarna på övre plan upphör. Jag värmer gröten, gömmer mandeln och häller upp kaffet i termosen. Nu ansluter sig familjemedlemmarna en efter en och snart är matbordets alla stolar fyllda. Vi kramas lite extra ömt den här morgonen, klappar en kind, viskar en hemlighet. Njuter av aftonen som ännu ligger oupptäckt framför oss, fylld av ringdans, skratt och vänner.

  Den här morgonstunden som är startskottet på julledigheten, är härligast av allt under julen. Som en ljuvlig karamell suger jag på stämningen och lugnet som infinner sig, men med vetskapen om att det allra godaste – karamellens kärna snart är här.

  En riktigt God Jul och ett fantastiskt vackert nytt år önskar jag dig och din familj <3


 18. Emma skriver: 18 december 2016 kl 15:21

  Det härligaste med detta års julledighet kommer att bli att ta det lugnt och göra korta dagsutflykter så en får njuta lite av dagsljuset! Så jag tänker att jag och min kära ska ta båten ut till någon av öarna i södra skärgården här utanför Göteborg och sitta och fika, gå i Änggårdsbergen och sådan platser där det inte finns elljusspår 🙂

  Väldigt fin gran tycker jag! Ha en fortsatt fin söndag!


 19. Diana skriver: 18 december 2016 kl 15:23

  Det bästa under julledigheten är det enkla – att få krypa ner under en filt i soffan med något gott att dricka och äta i sällskap av en bra julklappsbok eller inspirerande tidskrift. God jul och gott nytt år!


 20. Karolina Lann Vallin skriver: 18 december 2016 kl 15:24

  Jag vill inte verka överdriven ☺, men jag tror inte du förstår hur otroligt gärna jag skulle vilja ha detta printasquare. Har suktat efter det så länge. Det är något speciellt med det… Vi har traditioner från tidig morgon till kväll som är viktiga för både barnen och mig. Men extra viktig tycker jag juldagsmorgonen är. Då har liksom lugnet lagt sig, alla är harmoniska och så bygger barnen ihop juöklappslegot med sin pappa, och jag får sätta mig ner med tidningen från julaftonens julstrumpa och bara njuta.
  Önskar dig en God Jul!


 21. Rebecka Larsson skriver: 18 december 2016 kl 15:35

  Åh, det bäst med julen är ju helt klart att man får tid att koppla av med sin familj eller människor man tycker om lite extra! Att bara få slappa, mysa, äta gott tillsammans och bara vara helt enkelt. Så härligt!


 22. Matilda skriver: 18 december 2016 kl 16:02

  Julen innebär att några av de människor som är viktigast i mitt liv men som tyvärr inte längre vill ha särskilt mycket med varandra att göra ändå förs samman. För några lugna, lediga dagar varje år delas hus, matstunder, glädje och sorg igen.


 23. Sara Bengtsson skriver: 18 december 2016 kl 16:05

  En extra mysig aktivitet som värmer hjärtat länge är när man klär sig varmt en kväll och går ut till skogen o tänder en eld. Barnen springer runt med pannlampor o reflexvästar o leker i den mörka skogen. I ryggsäcken har man lagt ner div godsaker som sedan grillas över elden. Att få sitta och njuta av elden som gnistrar o titta upp på stjärnhimlen! Livskvalité!
  God jul!
  Önskar Sara


 24. Lina skriver: 18 december 2016 kl 17:07

  Att göra absolut ingenting flera dagar i rad


 25. Ebba skriver: 18 december 2016 kl 17:15

  Hej,

  Under julledigheten ser jag fram emot att försöka ta några dagar ledigt från studierna och förhoppningsvis hinna läsa en skönlitterär roman istället för all kurslitteratur, som jag alltid har hängande över mig. Ser fram emot alla inplanerade kvällar med familj, släkt och vänner och tillhörande festligheter. På annandagen åker familjen upp till Göteborg för att hälsa på min mammas familj i några dagar. Ska bli så mysigt! Några långa promenader och vackert väder hoppas jag också på. Ska bli så skönt.

  Hoppas att du får en fin jul!
  Kram,
  Ebba


 26. Jennie skriver: 18 december 2016 kl 17:26

  Jag längtar så det nästan värker att få slippa säga, skynda skynda, nu börjar vi bli sena, är tänderna borstade och gympa påsen med… vardagens vanligast ord känns det som ibland. Istället få säga att idag gör alla det dom vill och gärna tillsammans, vi gör varm choklad och äter frukost långsamt, ser på film medans det regnar eller går på pokemonjakt tillsammans. I jul ska vi bara vara, jag och mina kära, i flera dagar. Det Ser jag fram emot.


 27. Linda Johansson skriver: 18 december 2016 kl 17:44

  Att dra in doften från sina utflugna barn, och säga att man älskar dom, några dagar kvar.


 28. Sanna skriver: 18 december 2016 kl 17:50

  Min jul kommer att vara lite annorlunda i år. Jag kommer inte att fira en traditionell jul med familjen, jag kommer istället att arbeta, förhoppningsvis skriver jag de första meningarna på en ny roman under juldagarna… Mitt arbetsrum är på arton kvadrat, men med generös takhöjd. Jag har några få utvalda juldekorationer och självklart en bukett blommor. Hösten har varit ett enda bokpratande. När julhelgen börjar, börjar också stillheten som jag så behöver. I år längtar jag efter dessa stilla dagar.


 29. Josephine skriver: 18 december 2016 kl 17:56

  Extra skönt i jul!
  Att bara få vara med familj och vänner,
  bara göra det man själv känner.
  Gå ner till havet på en promenad,
  sen tända ljus o frossa i choklad!


 30. Jessica skriver: 18 december 2016 kl 18:33

  Långa morgnar invirad i varma täcken, små kalla barntår som försöker gräva in sig undrar ens rygg för värme. Och knäck!


 31. Lina skriver: 18 december 2016 kl 18:37

  Det bästa jullovet är för mig en mental changed location. Hemma men i pyjamas till tre på eftermiddagen, låta tiden bara få vara och barnen bara få leka och kaffekokaren bara få puttra och kanske kanske kanske kommer lusten och ron i kroppen till att läsa en bok.


 32. alexandra skriver: 18 december 2016 kl 18:42

  julen för mig är en tid som betyder väldigt mycket, att bara få umgås med nära och kära. Det är också en tid som gör mig väldigt rörd, för det är många som julen istället ger ångest, oro och stor ensamhet. Jag och många andra kommer att jobba hela julen. Men jag kan med trygghet lämna man och våra pojkar för jag vet att dom kommer omges av kärlek. Och jag kommer ha julmys på jobbet och njuta av familjen mellan arbetspassen. Ho ho på er!!


 33. Linda Winroth skriver: 18 december 2016 kl 18:49

  Att få äta maten som man längtat efter så länge och som vi bara äter på jul, som den egna sillinläggningen eller köttbullarna som får ingefära i sig till jul 🙂


 34. Gry skriver: 18 december 2016 kl 19:08

  Att få vara ledig och hänga med min dotter och hitta på massor med äventyr!


 35. Mia Pettersson skriver: 18 december 2016 kl 19:30

  Extra härligt med julen är att få vara med dem man gillar mest och kunna vila i det utan att ha en massa tider att passa. Så önskar jag att det var hela året!


 36. Gunilla Andersson skriver: 18 december 2016 kl 20:25

  Det ska bli extra härligt att umgås med vänner och familj, i år ska jag öppna mitt paket till ljudet av änglaspelet, så mysigt!


 37. Maria skriver: 18 december 2016 kl 20:49

  Jag längtar efter snabba barnfötter över knarriga plankgolv tidigt på julaftons morgon. På rufsiga kalufser som tjuvkikar under granen och röda varma kinder med doftar av pepparkaka. Jag längtar efter dukade bord med rinnande ljus och fläckar från rödbetssallad och senap. Jag längtar efter mjuka kyssar under misteln och höga skratt och förtjusta tillrop. För mig är jul tid tillsammans. Bättre kan det aldrig bli.


 38. Frk Svensson skriver: 18 december 2016 kl 21:03

  Efter ett par hektiska decemberveckor med Nationella prov och betygssättning, längtar jag allra mest till att få långa sovmorgnar, och lata dagar då det är tillåtet att äta lunch i pyjamas och hänga i soffan framför Netflix utan att känna en massa måsten. En och annan promenad med hundarna är bara uppfriskande, och häng med vänner och familj är det som sätter guldkant på mina lediga juldagar <3


 39. Lottis skriver: 18 december 2016 kl 21:10

  Oh, att få träffa mina utflugna barn, att få äta indisk mat på restaurang med dem, se på bio, dricka glögg i massor, ta det himla lugnt och vara Lat.


 40. Maria skriver: 18 december 2016 kl 21:44

  Bara vara, slippa all planering och mysa med familj och vänner!


 41. Michelle skriver: 18 december 2016 kl 22:00

  Pyssla! Både eget och med barnen. Jag pysslar och lyssnar på ”don’t take your Guns to town” med Johnny cash. Jag blandar in lite andra Johnny låtar och lite allmän julmusik och sedan pysslar vi skiten ur julen. Av någon anledning pysslar vi nästan ingenting under resten av året. Borde kanske göra det.


 42. Hanna skriver: 18 december 2016 kl 22:10

  Älskar det printet. Längtar efter att ligga ner, klappa på min växande mage och läsa Elena Ferrantes bok ”Hennes nya namn”, bara titeln får mig att rysa..


 43. Veronica skriver: 18 december 2016 kl 22:35

  Få mysa med vår lilla blomma Dahlia som föddes i år. Vi har kämpat i 6 år för att hon skulle komma och är den bästa julklappen någonsin. Allt annat känns ganska oviktigt i jämförelse och varje gång jag ser henne så blir jag oerhört tacksam.


 44. Hallin skriver: 18 december 2016 kl 23:49

  Åh, det printet är så drömmigt och jag har längtat till det där hotellet sedan du skrev om det första gången! Under julhelgen längtar jag efter att gå härliga långpromenader med hunden vid havet. I dagsljus! Det får gärna komma snö. Längtar också att få tid att se gamla filmklassiker, Borta med vinden, Sound of music och Fanny & Alexander. Till sist ska det bli underbart att få tid att umgås med familj, vänner och kära!


 45. Emmaemmassamling.wordpress.com skriver: 19 december 2016 kl 00:01

  Stod på rum21 och drömde mig bort härom dagen. Väggen med dina, cecilia Hedins och emma greens foton är som vardagsflykt.
  Bäst med julledighet? Ja, precis det som ordet består av, jul och ledig <3 . Tid med familjen när det behövs som mest.


 46. Jennie Ottosson skriver: 19 december 2016 kl 06:17

  Just nu längtar jag bara efter att tassa runt i raggisar, äta lite rester och sjunka ner i soffan med en bra bok till doften av hyacinter och rödgran. Vill passa på att tacka dig för att du har fått mig att gilla blått i inredning. Det är faktiskt snyggt om man har det så som du har… Ha en fin jul!


 47. Angelica skriver: 19 december 2016 kl 06:48

  Jag bor i Australien och det är alltid svårt att fira jul när det är sommar. Jag saknar den skånska vintern o julen så under min julledighet ska jag försöka baka lussebullar o grotta ner mig i alla svenska fina bloggar som sprider julstämning!


 48. Helene Virdhall skriver: 19 december 2016 kl 08:49

  Jag tillbringar ett par av juldagarna på mitt arbete på en intensivårdsavdelning. Det är också härligt på sitt sätt. Fira lite jul med härliga, goa kolleger och försöka förmedla lite julkänsla till de svårast sjuka. Förhoppningsvis lite lägre tempo än i vardagen. På mina lediga dagar tycker jag att det är extra härligt med familjen som är stor bestående av mina barn, min sambos barn och våra syskon och föräldrar. Vi njuter av god mat, umgänge , träning, bra film, lek och spel.


 49. Liten Garderoben Min skriver: 19 december 2016 kl 09:47

  Ett så vackert print vill en ju gärna vara med och tävla om!
  En perfekt julledig dag infaller efter julafton, när allt liksom stannat av. Hjärnan har fattat att den är ledig och liksom släppt taget, kanske har även axlarna sänkts. Det är en dag som är o-uppbokad, så när som på den mysiga middagen med vänner på kvällen. Det är lång frukost i pyjamas framför brasan, det är lek på vår gård (i snön, please please ge oss en vit jul), en promenad till bästa blomsterhandlaren, ett njutigt go-fika hemma eller på cafe, en eftermiddagsvila som får bli lite för lång, ett hett bad och fix innan vi brassar middag och korkar upp en champagne och skålar med vännerna som trillat in lite avslappnat sena. Mat, umgänges-kakafoni, mer brasa å en hel massa värme.
  Ha en fin dag!


 50. EMMA ◦ MARIA skriver: 19 december 2016 kl 10:05

  Det ska bli härligt att få slippa stressen på jobbet & bara vara med dom jag tycker om ♥


 51. Charlott Einarsson skriver: 19 december 2016 kl 10:14

  Det bästa med julledigheten är att bara få vara. Slippa stress och ta dagen som den kommer utan massa måsten. Och så klart att få pussa lite extra på alla nära och kära.


 52. Katarina Persson skriver: 19 december 2016 kl 11:26

  Inga måsten! Sova länge, lång frukost, se film, spela spel eller bara vara.


 53. Matilda skriver: 19 december 2016 kl 11:29

  Det jag älskar med julen är kombinationen av tradition och förväntning. Och jag ser framförallt fram emot att åka hem till mitt älskade Österlen och njuta av julpromenad längs havet, som är som vackrast och stormigast så här i december.


 54. Maria skriver: 19 december 2016 kl 11:41

  Jag längtar efter en vardag utan krav och prestation, kunna ta vara på barnens idéer och infall utan massa ”måsten” som hela tiden är i vägen. Gå ut på pokemonjakt när stora faktiskt vill och inte när det passar, överraska lilla med att ta en tur till ”fiskmuséet” utan att han innan tjatat hål i öronen på hålögd mamma.


 55. Lotta skriver: 19 december 2016 kl 11:43

  Härligast med ledigheten är just ledigheten. Långa, slöa mornar i pyjamas, kaffe och ett nytt pussel. Barn som ligger uthällda i sofforna och ser på film. En promenad eller två och kanske till och med ett dopp? Badade i lördags och även fast det var grymt kallt så är det ju grymt skönt efteråt. Men det är absolut att få vara tillsammans som jag längtar efter mest. God jul på dig!


 56. Sandra Berg skriver: 19 december 2016 kl 12:00

  Härligast med ledigheten är att jag ska verkligen vara ledig i några dagar. Som högskolestudent finns det inget som heter lov. Men under julen ska jag ta några dagar där jag inte behöver passa några tider, inte tänka ett dugg på kommande examinationer eller känna någon framtidsångest. I januari börjar min sista termin på lärarutbildningen och efter det är det dags att bli vuxen och hitta ett jobb. Det känns som att denna julen är som ett välbehövligt andrum. Lugnet innan stormen.


 57. Catrin skriver: 19 december 2016 kl 12:32

  Härligast är att jag får hänga med min man! Han jobbar inom restaurang och jag har ett kontorsjobb vilket innebär att vi går om varandra mest hela tiden i veckorna. Nu ska vi ner till Skåne och hänga med min familj, gå promenader i skogen och ta långa härliga sovmornar. Åh vad jag längtar!


 58. Amanda skriver: 19 december 2016 kl 12:47

  Jag bor och jobbar på en mjökkgård i Värmland, och trots att jag jobbar alla dagar om året så får jag ändå spendera mycket tid hemma och bestämma själv hur mina dagar ska se ut. Just därför är julhelgen lite extra speciell då min sambo och jag kan spendera hela dagarna tillsammans, då vi tyvärr inte hinner ses så mycket annars. Sen får man heller inte glömma bort eisenhoover-fudge som är de absolut godaste godiset i världen, och som jag äter på tok för mycket av varenda år.

  Stor kram


 59. Maren Ingeborg Gråblomstvillabetula.com skriver: 19 december 2016 kl 13:11

  Hei 🙂 Det jeg gleder meg aller mest til akkurat nå er den stillheten som senker seg i julen. Luften kjennes mer uberørt og det er lite biler som kjører forbi. Kanskje kommer rådyrene til å stoppe og spise litt lenger i stedet for å bare gå forbi og videre inn i skogen. Jeg gleder meg til å spise julegodteri og føle at det er det eneste riktige, og jeg gleder meg til å se min datters fjes når hun får sin første platespiller og vinylplater, for det vet jeg hun kommer til å huske resten av livet. Takk til deg Kristin for en vakker blogg, og fotografiet du skal gi bort er min favoritt av de du har solgt. Alldeles lekkert! God jul til deg og dine 🙂


 60. Jonna skriver: 19 december 2016 kl 13:13

  Det bästa: Sovmorgon, långfrukost, läsa böcker och att hänga med nära & kära. Och julmaten såklart! ♡


 61. Maria skriver: 19 december 2016 kl 14:08

  Det som är extra härligt med julen för mig är att den här tiden, trots stressen och köphysterin, tar fram fina och generösa sidor hos många. Julen är den ultimata tiden för eftertanke och givmindhet!


 62. Gunilla Adolfsson skriver: 19 december 2016 kl 15:00

  Hej! Jag tycker att de lediga dagarna i december före jul är allra bäst. Förhoppningsvis finns det några sparade semesterdagar att ta ut då. Då hinner jag njuta av julförberedelser utan alltför mycket stress. God Jul!


 63. Annika skriver: 19 december 2016 kl 15:19

  Det är någon timme där, efter frukost, när (små)barnen alltid är nöjda och leker så fint självständigt, med varandra. I vanliga fall (när det inte är föris), är det ju liksom lite att greja med den där timmen. Man passar på att städa undan, öppna posten, ringa nåt samtal, ja, sånt där. Men nu ser jag fram emot att faktiskt inte ha något att fixa med. Allt ska redan vara gjort. Att få låta morgontekoppen övergå till förmiddagskoppskaffet. Att sitta kvar, bläddra i tidning, lägga sig på sofflocket med en bok kanske. Att bara, bara få vara. Det ser jag extra mycket fram emot.


 64. Jennifer skriver: 19 december 2016 kl 19:12

  Att få hänga med mina barn. Tre killar i olika åldrar. Tidig långfrukost med den yngsta, sömniga tonåringar som ramlar ner lagom till lunchen. Pepparkaksbak och sällskapsspel. Att få spendera ledig tid med det bästa jag har, sönerna ❤️


 65. anna skriver: 19 december 2016 kl 22:21

  Nu har ju inte jag så mycket julledighet pga lite annorlunda jobb, men jag hoppas att jag får vara med och tävla ändå! Jag är ledig efter jul istället, och då tänkte jag minsann njuta. Längtar efter ensamheten, att få stänga om mig, bara läsa böcker, klappa min katt, och se på bortglömda och sparade filmer och serier, lyssna på musik och kanske ta en och annan promenad; ja, få varva ner efter en hektisk jul helt enkelt och för ett tag för glömma alla krav. Det blir en bra början på ett nytt år, hoppas jag!


 66. Helene skriver: 19 december 2016 kl 22:52

  Hoppas att vi bara kan få vara i år. Landa med tiomånaders bebisen och de två stora. Smita iväg en stund för mig själv. Göra eget julgodis, spela spel och bada skumbad. Ta dagen som den kommer, och vara i nuet så gott det går. Det är så fint det där fotot, med stenhuset, krukorna med små palmer och det blå-lila i bakgrunden! Önskar dig en God Jul!


 67. Susanne skriver: 19 december 2016 kl 23:34

  Utöver att bara vara ledig och skala bort alla aktiviteter så brukar det bli tid när barnen sover att krypa upp i sängen med mannen och titta på gamla filmer. Vi har planer på att se tjejen som föll överbord, Harry Potter, sällskapsresan filmerna och pretty woman. Filmer vi sett många gånger, men lika mysigt.. Skönt att det kan bli lite senare utan att det gör något.
  Önskar dig en fin jul!!


 68. Lisen Åstrand skriver: 20 december 2016 kl 09:28

  Det må vara ett återkommande svar på din fråga, men helt ärligt så är det bästa med julledigheten att få vara samlade hela släkten & vännerna. Jag är precis nerflyttad till Malmö sedan 6 månader tillbaka från att ha bott I samma stad som hela tjocka släkten, vilket har betytt att jag allt sällan träffar de närmsta. Därför kommer denna jul vara extra mysig och fin då jag faktiskt kommer kunna njuta lite mer än vanligt. För det bästa med julen är, enligt mig, att ha familj & vänner samlade framför årets godaste hemlagade matbuffé! 🙂


 69. Linnea skriver: 20 december 2016 kl 09:57

  Jul, släkt och klappar i all ära, men jag tycker det är extra härligt att ta på mjukisarna, ladda med några skålar godsaker, fälla ut bäddsoffan och titta igenom så många Sagan om ringen-filmer som jag bara orkar.


 70. Josefin Petersson skriver: 20 december 2016 kl 10:22

  Det bästa med julledigheten är på annandagen. När alla ätit alldeles för mycket i två dagar och vi packar alla barnen, hundarna, korven, deg till pinnbröd, glögg, pepparkakor och marshmallows och vandrar ut till Björkö mitt ute på mossen. Oavsett väder, snö eller regn infinner sig ett lugn i den tystnaden som råder där. När vi kommer fram till vindskyddet gör vi upp en stor eld, ungarna leker och vi hänger här resten av dagen och njuter av att naturen och av att få vara tillsammans!!


Dela på:
Laddar